Геополітичний дискурс вітчизняних політологічних досліджень початку ХХІ століття - Федоренко, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті висвітлюються питання щодо наукового осмислення процесів становлення геополітичних досліджень як специфічного проблемного напряму вітчизняної політичної думки. Окреслено здобутки провідних вітчизняних вчених у конструюванні сучасного геополітичного дискурсу.