Релігійно-ідеологічні детермінанти та соціально-економічний контекст трансформаційних процесів у сучасному Ірані - Крушинський, В.; Семчинський, К. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті здійснено порівняльний аналіз двох ключових подій в Ірані: «революції мобільних телефонів» 2009 року та «антишахської» революції 1979 року. Зроблено спробу виявити коріння ідеологічних трансформацій, які призвели до утвердження у суспільній свідомості іранців примату влади духівництва над світською владою.