Мовна ситуація в Україні: стан і еволюція багатомовності - Яковлєва, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті висвітлюється суперечливість і неоднорідність мовної ситуації в Україні через призму багатомовності. Актуалізується проблема зниження рівня мовної компетенції як одна з найактуальніших і таких, що створюють загрозу для культурного розвитку й поступу нації.