Демократія і політична відповідальність - Малкіна, Г. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті політична відповідальність розглядається як необхідна складова демократії. Аналізуються інституціональні форми реалізації взаємної політичної відповідальності держави і громадянського суспільства. Виокремлюються інститути політичної відповідальності в системі вищих органів держави як чинники демократизму й ефективності державної влади.