Політичний міф як інструмент дослідження політики - Шайгородський, Ю. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті досліджуються теоретичні аспекти політики крізь призму взаємодії наукових і міфологічних складових. Розкривається сутність політичного міфу як важливого інструмента дослідження політики, свідомості людей та політичної поведінки лідерів.