Сучасні підходи до вивчення регіону та процесів регіоналізму в політичній науці - Рябінін, Є. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Стаття присвячена одній з актуальних проблем сьогодення – питанню регіоналізму. Аналізуються різні підходи до трактування таких понять, як «регіон», «регіоналізм». Наводяться різні класифікації щодо процесів регіоналізму, а також подається авторське бачення вищезазначеної проблеми.