Маніпулювання в системі політичної комунікації України: стратегічний аспект - Яковлєв, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті розглядаються принципові характеристики маніпулювання як невід’ємної складової процесів політичної комунікації сучасної України в контексті значення даних процесів для політичного життя країни, перспектив становлення демократії та розвитку в Україні інститутів громадянського суспільства.