Поняття стабільності в несоціальних та соціальних науках: порівняльний аналіз - Власенко, Д. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У роботі розглядаються різні розуміння стабільності-нестабільності в соціальних науках, порівнюється використання цього та близькоспоріднених йому понять при дослідженні соціальних та несоціальних сфер буття. Робиться висновок, що при переході від дослідження несоціальних процесів до дослідження процесів соціальних відбуваються два важливих наслідки: 1) розуміння стабільності-нестабільності з мети чимраз більше переходить у розряд засобів дослідження; 2) виникає непереборна суб’єктивна оцінка корисності різних рівнів стабільності досліджуваного об’єкта.