Методологічні засади дослідження модернізації суспільно-політичних систем у процесі глобалізації - Кушніренко, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті аналізується природа і характер процесу модернізаційних трансформацій у контексті глобалізації. Розглядаються основні підходи до розуміння модернізації, визначаються проблемні складові трансформаційних процесів, формулюються методологічні засади аналізу модернізаційних трансформацій у сучасному світі.