Критерії демократичності функціонування органів державної влади - Чабанна, М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті приділено увагу критеріям визначення демократичності діяльності органів державної влади у контексті здійснення типологізації політичних режимів, у тому числі, у перехідних державах, оцінки процесів демократизації, на підставі моніторингу політичних процесів. У контексті розгляду результатів проведених досліджень наведено відповідні показники, обчислені для України.