Становлення сучасних рухів протесту в Україні - Оверчук, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті аналізується становлення протестних рухів в Україні в умовах трансформацій соціальної та політичної сфери життя суспільства на прикладі найбільш поширених рухів країни. Доводиться, що незважаючи на те, що в Україні ще немає сильних і добре організованих громадських рухів протесту, процес їхнього створення вже розпочався і через деякий час протестні рухи можуть стати серйозною силою, з якою доведеться рахуватися.