Залучення молоді до процесів державотворення в Україні - Коваль, Г.; Остапюк, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті висвітлено питання участі молоді у процесах державотворення. Проаналізовано характер відносин між державною владою і молоддю, яка є основною рушійною силою прогресивного суспільно-політичного розвитку на етапі становлення української політичної нації. Висвітлено основні чинники та мотиви, що впливають на політичну активність молоді та її залучення до процесів державотворення.