Від декларацій до реалій зовнішньополітичного курсу України: 1991-2010 рр. - Дудко, І. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
Стаття містить ретроспективний аналіз тенденцій становлення зовнішньополітичних пріоритетів України періоду незалежності, визначення передумов змінюваності зовнішньополітичного курсу, включно з підґрунтям, що визначає його специфіку та перспективи реалізації.