Теоретичне обґрунтування імунітету як особливої правової категорії - Ткаля, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті досліджуються актуальні проблеми теоретичного аналізу правового імунітету. Основну увагу приділено розгляду поняття та природи правового імунітету як правової категорії і специфічного різновиду юридичних винятків, виділенню специфічних ознак імунітету, особливості його класифікації.