Громадянська активність як основа формування громадянського суспільства - Остапенко, М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті робиться огляд наукових підходів щодо розуміння феномену громадянської активності, розкривається значення її як основи формування громадянського суспільства та проблема її стимулювання в суспільстві, що трансформується.