Формування потужних політичних партій як елементу впливу на розвиток політичної свідомості суспільства - Рябой, Ю. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Політичні партії в усьому західному світі є потужним елементом суспільних процесів. За своєю суттю це політичні інституції, які представляють інтереси певних суспільних груп, є каталізатором змін на рівні держави та суспільства. Саме формування потужних політичних партій може допомогти розбудувати певну політико-культурну сферу відносин та впливати у подальшому на зміни у політичній свідомості та культурі.