Розвиток суспільно-політичного процесу на Волині в період незалежності - Троценко, В.; Грисюк, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті розглянуто основні етапи розвитку суспільно-політичного процесу на Волині в період незалежності України. Трансформаційні процеси, що проходять в області, попри свою місцеву особливість, виходять із чергового етапу розвитку політичної системи України, а отже, розвиток суспільно-політичного процесу на Волині прямо залежний від всеукраїнського процесу трансформації.