Транспарентність влади: польський досвід - Крет, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Досліджується польський досвід забезпечення транспарентності влади на основі реалізації соціального проекту «Прозора Польща» («Пречиста Польська»). Проаналізовано етапи реалізації проекту та його основні програми. Авторка робить висновок, що масову участь місцевих органів влади у вирішенні проблем формування транспарентної влади варто розглядати як можливість для поліпшення якості майбутньої діяльності уряду Польщі.