Соціально-економічні фактори громадської активності населення - Пивоваров, Ю. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Стаття присвячена аналізу соціально-економічних чинників громадської активності населення України. Увагу акцентовано на специфіці соціально-класової структури перехідного суспільства, особливостях суспільної свідомості громадян, впливу середнього класу на долю демократичної трансформації.