Соціально-політичні розмежування – виклик толерантності в Україні - Ханстантинов, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Стаття аналізує роль соціально-політичних розмежувань як проблеми толерантності в Україні. Розглянуто лінії розмежування між центром і регіонами, між містом і селом, за конфесійно-церковною, мовно-етнічною ознакою. Зроблено висновок щодо значення культурно-цивілізаційного розмежування як чинника міжпартійної боротьби і політичної нестабільності.