Виникнення політичного екстремізму: проблема визначення причин - Петренко, Б. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Статтю присвячено критичному осмисленню сучасних наукових підходів до визначення причин формування політичного екстремізму. Автор позиціонує, аналізує та класифікує основні причини виникнення цього явища, виходячи як з розуміння його визначення, так і з політичної практики його впровадження.