Трансформація тоталітарної системи в СРСР: українські політичні лідери в контексті часу - Траверсе, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті розглядається політичний контекст переплетення комплексу факторів, що призвели до розпаду СРСР. Аналізуються окремі тенденції правління тогочасних політичних лідерів крізь призму трансформації тоталітарної системи.