Формування здорової української нації у контексті ідеї громадянськості - Ярошенко, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Статтю присвячено політиці охорони громадського здоров’я. Визначається цінність здоров’я як однієї з імовірних об’єднавчих національних цінностей в українському суспільстві.