Основні різновиди мережевих засобів масової інформації - Медведчук, М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Аналізується феномен мережевих засобів масової інформації, з’ясовується роль «нових» ЗМІ у сучасному світі, зокрема у політичній сфері життєдіяльності людини. Основний акцент робиться саме на різновидах інтернет-ЗМІ та їх особливостях.