Україна і світ у 2010 році: компаративний аналіз методами міжнародного ранжування - Дем’яненко, Б. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті здійснено спробу визначити місце України у світі, Європі та на пострадянському просторі за допомогою найвідоміших індикаторів міжнародної рейтингової оцінки.