Роль Польщі у формуванні східної політики Європейського Союзу - Сидорук, Т. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Розглядається проблема сучасної і потенційної ролі Республіки Польща у формуванні політики ЄС на східному напрямку. Доводиться, що після вступу до ЄС Польща бере активну участь у різних заходах, спрямованих на розвиток східної політики ЄС, і здебільшого є їх ініціатором. Однак поки що Варшава має недостатній економічний, політичний і військовий потенціал та вплив у ЄС, щоб реалізувати своє концептуальне бачення Східної Європи.