Державні адміністрації як суб’єкти земельних відносин у системі органів виконавчої влади - Коваль, Г. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті автор розглядає державні адміністрації як суб’єкти земельних відносин у системі органів державної виконавчої влади, її ознаки та повноваження у цій галузі; констатує, що головною причиною наростання негативних тенденцій у сфері регулювання земельних відносин є зниження ефективності функціонування органів виконавчої влади з питань земельних ресурсів і державного контролю за використанням і охороною земель.