Місце і роль суспільного мовлення в інформаційному просторі України - Каращук, М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті розглянуто важливість процесу становлення суспільного мовлення в інформаційному просторі України як історично і соціально зумовленого продукту політичного життя і політичної творчості населення сучасної України, що дає можливість визначити основи інформаційно-комунікативних зв’язків суспільства і держави, шляхи вдосконалення функціонування засобів масової інформації і комунікації.