Європейська безпека та національні інтереси України - Лісовський, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Стаття розкриває нові загрози безпеці у Європі та світі. Звертається увага на національні інтереси України щодо збереження стратегічної рівноваги в наявному геополітичному оточенні в питаннях зміцнення національної і міжнародної безпеки.