Внутрішні фактори формування зовнішньої політики держави - Седляр, Ю. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Стаття розкриває теоретичні засади дослідження зовнішньої політики. Головну увагу зосереджено на висвітленні ролі внутрішніх чинників, що формують зміст зовнішньої політики держави.