Устный репертуар русских цыган по материалам архива семьи Панковых - Махотина, И. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2008)
Розглянуто наявну історіографію питання та окреслено перспективи роботи з систематизаціїі підготовки коментарів до зразків усного фольклору: пісень, казок, паремій, архіву вихідця із родини петербурзьких хорових циган Олександра