“Десятиліття ромської інтеграції в Європі 2005–2015” та план дій України щодо приєднання до ньогo - Григоріченко, П. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2008)
Розглянуто сучасний стан ромської національної меншини в Україні, рівень забезпечення ромів у сферах освіти, мови, культури, соціального і медичного