Етнічна ідентифікація і статистичний облік ромів України - Наулко, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2008)
Устатті розглянуто питання етнічної ідентифікації циганів (ромів) України в аспекті міжетнічних взаємин з іншими народами, показана складність визначення їх