Палачи-жертвы-наблюдатели: нацистская антицыганская политика на оккупированной Украине и позиция местного населения (на примере Крыма): методологические замечания - Тяглый, М. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2008)
У статті розглянуто вплив місцевого населення на проведення нацистськими окупаційно-каральними структурами антицигансько їполітики в окупованому Криму. Запропоновано методологічну модель дослідження цього питання для подальших реконструкцій долі циган окупованої України.