История и социальное развитие цыган-ловарей - Цветков, Г. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2008)
Розглядається історія етнічної групи циган-ловарів та її підрозділів унгри, бундаша, чокещі в Росії в ХІХ – поч. ХХ ст. Описані традиційні заняття, релігія, вірування, особливості менталітету циган-ловаря, а такожрівень освіти та сучасні соціальні проблеми. Висвітлюється державна політика Російськой федерації стосовно