Мимикрия цыган Сербии – как последнее прибежище - Йованович, Д. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2008)
У статті з’ясовується проблема, чому за даними переписів населення у Сербії в 1981–2002 рр. чисельність ромів постійно зменшується. Вони імітують свою етнічну