Етнографічні музейні дослідження традиційно-побутової культури “кримських циган” кінця ХІХ – початку ХХІ ст. - Величко, Т. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2008)
У статті розглянуто “циганський” напрямоку вивченнітрадиційно-побутової Культури населення Південної України в музейних закладах Криму – Централь- ному музеї Тавриди, Кримському етнографічному музеї, Бахчисарайському історико-культурному заповіднику.