Молекулярно-біологічні аспекти структурно-функціонального стану клітинної поверхні як основа розвитку нової стратегії терапії раку - Чехун, В.Ф.; Кулик, Г.І.; Триндяк, В.П.; Тодор, І.М. (Онкологія, 2002)
Резюме. Проаналізовані результати досліджень структурних особливостей плазматичних мембран та їх ролі у функціонуванні систем сигнальної трансдукції нормальних і пухлинних клітин. Наголошується, що досягнення молекулярної онкології є основою для розроблення нової стратегії протипухлинної терапії (фармакокорекції диференціювання та апоптозу) і створення протипухлинних препаратів, дія яких спрямована на різні ланки шляхів сигнальної трансдукції клітини. Висока селективність дії таких препаратів має сприяти підвищенню ефективності лікування та покращанню якості життя хворих онкологічного профілю.