Ретроспективний аналіз комбінованого лікування хворих на рак шийки матки: шляхи оптимізації лікувальних програм - Вінницька, А.Б. (Онкологія, 2002)
Резюме. Проаналізовано ефективність лікування (5-річна виживаність та тривалість безрецидивного періоду) 369 хворих на рак шийки матки (РШМ) в Інституті онкології АМН України залежно від стадії захворювання, ураження регіонарних лімфатичних вузлів, методів комбінованого лікування. Встановлено доцільність включення неоад’ювантної хіміопроменевої терапії (НАТ) в схеми комбінованого лікування хворих на РШМ стадій Т1АВN0M0, T1BN1M0, Т2N0M0, Т2N1M0. При ураженні регіонарних лімфатичних вузлів найбільш ефективним виявилось поєднання НАТ та ад’ювантного лікування.