Відомості про книги в парафіяльних храмах Київської митрополії XVIII ст.: інформаційний потенціал джерела - Прокоп’юк, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
В статті автор аналізує відомості про книги в храмах Київської митрополії як джерело до вивчення парафіяльного життя та побутування друкованої книги у XVIII ст.