Священики Ісаєвичі: спроба реконструкції історії сім’ї парафіяльного духовенства XVIII ст. за матеріалами облікових джерел церковного походження - Дмитренко, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті здійснена спроба відтворити історію родини парафіяльних священиків села Яцини Пирятинської протопопії. Показані перспективи використання матеріалів облікових джерел церковного походження. Простежується стратегія утримання парафії в родині та можливості використання метричних книг при описові повсякденного життя духовенства.