Повітові органи влади та управління на території Сумщини у кінці ХVІІІ – першій половині ХІХ ст.: джерела - Дегтярьов, С. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
На основі архівних матеріалів досліджуються державні установи повітового рівня, що функціонували на землях нинішньої Сумщини у кінці ХVІІІ – першій половині ХІХ ст. Окрему увагу приділено матеріалам цих установ, що зберігаються у фондах Державного архіву Сумської області.