Концепция стратегии развития энергосбережения - Иванова, В.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Визначено, що в сучасних умовах конкурентоспроможність підприємств істотно знижується за рахунок високої частки енергетичних витрат у собівартості продукції. Запропоновано концепцію стратегії енергозбереження на підприємствах коксохімічного виробництва, що дозволяє шляхом використання внутрішніх резервів підприємств, підвищити енергоефективність. Ключові слова: стратегія енергозбереження, енергоефективність.