Проблемы и перспективы корпоративного развития предприятий химической промышленности Украины - Зембицкий, Е.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2007)
Для підприємств хімічної промисловості України в умовах нестабільного середовища й реальності жорсткої конкуренції визначено актуальність проблеми розробки корпоративної стратегії, впровадження принципів стратегічного управління, що дозволяє провести комплексний аналіз позицій підприємства на ринку, оцінку потенціалу його конкурентоспроможності й виробити найбільш прийнятну стратегію для досягнення поставлених цілей ----------