Логічні аспекти та концепції інтелектуалізації процесів навчання для осіб приймаючих виробничі та управлінські рішення - Сікора, Л.С.; Поліщук, М.Б.; Левицька, Г.Н.; Друк, Н.Р. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім.Г.Є.Пухова НАН України, 2010)
Розглянуто когнітивні моделі формування рішень особою на виробництві як основи формування програми навчального профорієнтованого навчання.