Вплив вермикуліту на ріст і зберігання Mesorhizobium ciceri Н-12 у гетерофазному препараті - Каменєва, І.О. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2009)
Показано, що вермикуліт з розміром часток до 1 мм (2 % від об’єму середовища) є важливим технологічним компонентом для отримання гетерофазного препарату Mesorhizobium ciceri Н-12 з високим титром бактерій і строком зберігання життєздатності та нодулюючої активності клітин до трьох місяців.