Формування нової морської транспортної політики України - Котлубай, О.; Липинська, О. (Вісник НАН України, 2010)
У статті висвітлено значення досліджень учених відділу ринку транспортних послуг Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України для наукового забезпечення розвитку морського господарського комплексу та їхній внесок у розв’язання актуальних проблем вітчизняної економіки. Наголошено на необхідності радикальної перебудови чинного зовнішньополітичного, адміністртивно-управлінського, економічного й техніко - технологічного базису національного судноплавства. Визначено систему принципів і пріоритетів торговельного мореплавання. До ведено необхідність формування сучасної національної морської транспортної політики з метою стійкого економічного зростання України.