«Чоловіча» проза Василя Шкляра - Голобородько, Я. (Вісник НАН України, 2010)
Василь Шкляр наділений субстанційною властивістю, що виграшно і багатогранно виділяє його серед інших представників нинішнього літературного процесу. Щобільше, ця властивість забезпечила б йому помітну присутність у будь-якому культурно-історичному періоді й естетичному часі. Адже він уміє бути щоразу іншим – неочікуваним і несподіваним — та прагне уникати самоповторів і самодублювання. Він не може задовольнитися опанованими художніми територіями й через це потребує все нових наративних моделей і подієвих просторів.