Антропологічні виміри екзистенціальної філософії - Стеценко, В. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Розглянуто головні антропологічні виміри екзистенціальної філософії у контексті змісту таких напрямів цієї особистісно орієнтованої філософської течії, як екзистенціалізм, філософська антропологія та персоналізм. Проаналізовано концепцію людського буття в екзистенціалізмі, що спирається передусім на фундаментальну онтологію М. Гайдеґера. Досліджено особливий вияв гуманітарно-антропологічної орієнтації екзистенціальної філософії. З’ясовано антропологічні аспекти персоналізму.