Філософія формування інформаційного суспільства у європросторі - Кравець, М. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Уперше в українській філософській літературі проаналізовано соціально-філософське розуміння особливостей і значущості розбудови інформаційного суспільства у Європросторі. Досліджено наукове та соціально-нормативне розуміння проблеми, як два взаємодоповнювальні рівні розвитку сучасного постіндустріального суспільства. На значному за обсягом і різноплановому науковому матеріалі теоретичних конференцій у європейських країнах і документах їх соціальних інститутів розкрито загальнофілософські рівні розв’язання цієї проблеми в Європі. Окремо розглянуто особливості процесу в Республіці Польща.